Tłusty Czwartek. Zaglądamy za kulisy produkcji pączków
Polska
Pączek w Tłusty Czwartek ma zapewnić pomyślność na cały rok. Jak mówi portalowi polsatnews.pl dietetyczka Karolina Osowiecka, ważny jest umiar. - Zjedzony symbolicznie nie koliduje z racjonalnym żywieniem, a jest jego elementem, częścią zasady 80/20. Zakłada ona, że 80 proc. naszych posiłków to "czysta miska" (zdrowe jedzenie), a 20 proc. to pączki, czekolada, fast foody - podkreśla.
Z okazji Tłustego Czwartku reporter Polsat News Piotr Kuśmierzak zajrzał za kulisy produkcji tych słodkich wypieków w lubelskiej cukierni Chmielewski.
ZOBACZ WIĘCEJ: Tańsze pączki? Od kwietnia niższy podatek VAT
ZOBACZ WIĘCEJ: Tłusty Czwartek. Ile kalorii ma jeden pączek?