Wyrzucone jedzenie = wyrzucona gotówka. "Szczerze o pieniądzach" odc. 165
Biznes
![](https://ipla.pluscdn.pl/dituel/cp/nn/nns7rzu8y89791xj6z6y23zu9v2kusos.jpg)
1,6 miliarda ton żywności marnujemy rocznie na świecie. W samej Unii nawet do 170 milionów ton. To bardzo konkretne straty finansowe. W Polsce do tego wszystkiego dochodzi jeszcze złe odżywianie. Spożywamy za dużo mięsa i zdecydowanie za dużo cukru. A to oznacza pieniądze wydane później na leczenie. Jak wygląda zatem talerz Polaka i jak powinien się zmienić by zmniejszyć chociażby koszty przyszłych wydatków medycznych? To pokazuje raport, o którym w najnowszym odcinku programu "Szczerze o pieniądzach" mówi Anna Cywińska, dyrektor Działu Korporacyjnego z grupy spółek Danone w Polsce, a zaprasza Ernest Bodziuch.