Wyrzucone jedzenie = wyrzucona gotówka. "Szczerze o pieniądzach" odc. 165

Biznes

1,6 miliarda ton żywności marnujemy rocznie na świecie. W samej Unii nawet do 170 milionów ton. To bardzo konkretne straty finansowe. W Polsce do tego wszystkiego dochodzi jeszcze złe odżywianie. Spożywamy za dużo mięsa i zdecydowanie za dużo cukru. A to oznacza pieniądze wydane później na leczenie. Jak wygląda zatem talerz Polaka i jak powinien się zmienić by zmniejszyć chociażby koszty przyszłych wydatków medycznych? To pokazuje raport, o którym w najnowszym odcinku programu "Szczerze o pieniądzach" mówi Anna Cywińska, dyrektor Działu Korporacyjnego z grupy spółek Danone w Polsce, a zaprasza Ernest Bodziuch.

Chcesz być na bieżąco z najnowszymi newsami?

Jesteśmy w aplikacji na Twój telefon. Sprawdź nas!