Boczek, kiełbasa i pieczeń... bez mięsa. Polscy przedsiębiorcy podjęli wyzwanie

Biznes
Boczek, kiełbasa i pieczeń... bez mięsa. Polscy przedsiębiorcy podjęli wyzwanie
bezmiesnymiesny.pl

Wędliny dla wegan bez mięsa i bez soi - to wyzwanie, które podjęli twórcy Bezmięsnego Mięsnego - czytamy w czwartkowym "Pulsie Biznesu".

Wegańskie wędliny to produkt, który sprzedają pod marką Bezmięsny Mięsny Igor Sadurski, Rafał Czech oraz Emilia i Sebastian Truszowie. Bezmięsne wędliny na razie dostępne są wyłącznie w sklepie internetowym - informuje "Puls Biznesu".

 

- Spędziliśmy wiele godzin - wykorzystując uwagi osób, które dotychczas miały okazję spróbować naszych produktów - na dopracowanie naszych bezmięsnych mięs - zapewniają Igor Sadurski i Rafał Czech, założyciele Bezmięsnego Mięsnego.

 

W ofercie "Bezmiesnymiesny.pl" znaleźć można takie wyroby, jak boczek, pieczeń pepperoni, burger grillowy, kiełbasa wiejska i jałowcowa; jak czytamy - wszystkie w 100 proc. roślinne.

 

Na polskim rynku jest coraz więcej firm oferujących wegańskie produkty zastępujące mięso. Rodzimy rynek dopiero od kilku lat poważenie traktuje potrzeby wegan i wegetarian - zaznacza gazeta.

 

PAP

dk/

Chcesz być na bieżąco z najnowszymi newsami?

Jesteśmy w aplikacji na Twój telefon. Sprawdź nas!

Komentarze