Tomasz Purol zwycięzcą 5. edycji konkursu Top Chef. Podał kawior ze ślimaka w czekoladzie

Kultura
Tomasz Purol zwycięzcą 5. edycji konkursu Top Chef. Podał kawior ze ślimaka w czekoladzie
Polsat News

Zdaniem jurorów okazał się największym wirtuozem kuchni. Odbierając nagrodę, przyznał, że "był dumny z każdego talerza, który wydał w programie". Szefa Modesta Amaro zachwycił jego deser z ikrą ślimaka.

Jury w składzie: Ewa Wachowicz, Wojciech Modest Amaro, Maciej Nowak i Grzegorz Łapanowski jednogłośnie uznało, że tytuł najlepszego kucharza w Polsce i wygrana w wysokości 100 tysięcy złotych trafią do rąk Tomasza Purola. Tym samym uczestnik dołączył do grona laureatów poprzednich edycji "Top Chefa": Martina Gimeneza-Castro, Sebastiana Olmy, Marcina Przybysza i Katarzyny Daniłowicz.

 

Tomasz Purol jest szefem jednej z restauracji w Poznaniu. Ma 33 lata. I choć gotowanie jest jego wielką pasją, dzieli ją z kibicowaniem Lechowi Poznań.
Az

Chcesz być na bieżąco z najnowszymi newsami?

Jesteśmy w aplikacji na Twój telefon. Sprawdź nas!

Komentarze